Kate Clover

  • Zwarte Cross Festival 2023
    © Filip Heidinga
Amerika

Kate Clover is een songwriter en muzikant uit Los Angeles. Van de lokale afkomst van bands als X, Germs, en The Gun Club tot de glamoureuze armoede van de straten in het centrum, Clover is geïnspireerd door de stad die haar opvoedde. Met Patti Smith en Iggy Pop als haar artistieke noord-sterren, leerde Clover drie akkoorden en liep over naar de kunstacademie, waar ze “Chinese Rocks” van Johnny Thunders leerde spelen en haar eerste liedje schreef. Ze speelde in verschillende projecten, maar was vastbesloten om solo te gaan, op zoek naar onafhankelijkheid en totale controle.

In 2019 scheidde ze van haar voormalige bands en was ze op zoek naar een nieuwe start. Op zoek naar zelfontdekking en een ontsnapping uit haar leven in Amerika, trok ze naar Mexico City om te schrijven. Een reis van vier dagen werd vier maanden, want Clover besloot te blijven en haar album op te nemen. Bij haar terugkeer in de VS stelde ze een band samen en veroverde ze al snel een plaats in de LA-scene. In 2019 was Clover op pad met Death Valley Girls, Crocodiles, King Dude en SadGirl, waarmee ze een reputatie opbouwde voor explosieve liveshows. Dit voorjaar bracht ze haar debuutalbum ‘Bleed Your Heart Out’ uit.

OUDE OPTREDENS VAN Kate Clover

  • 20 jul `23
  • 20 - 23   jul
  • 30 okt `22
  • 28 okt `22
  • 27 okt `22

KOMENDE OPTREDENS VAN Kate Clover

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Kate Clover. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Kate Clover

FOTO'S VAN Kate Clover

Foto Kate Clover te Zwarte Cross Festival 2023
 
Bekijk alle 1 foto's van Kate Clover

Kate Clover NIEUWS