Split Second

In 2002 begonnen als coverband, anno 2005 stort de band zich volledig op het eigen repertoire. De naam is ontstaan toen oprichter en drummer Marc in een ‘split second’ besloot zich een drumstel aan te schaffen om zijn nog te formeren band te voorzien van flink wat trommelvuur. Korte tijd later wist hij ook een gitarist en een basgitarist te overtuigen van zijn missie en Split Second, vooralsnog een trio, was gelanceerd. Een klein jaar later werd de band versterkt met een nieuwe sologitarist. Zijn komst leidde een nieuwe muzikale koers van Split Second in; zijn kenmerkende gitaarspel en muzikale inbreng maakte het geluid melodieuzer en overtuigender. Ondertussen ontpopte de drummer zich meer en meer als een waar tekstschrijver en spitste de band zich ook toe op eigen werk. In 2004 verliet de zanger-gitarist de band en werd vervangen door een zangeres. Tevens trok Split Second een nieuwe slaggitarist aan. Deze bezettingswisselingen zorgden wederom voor een nieuwer en frisser geluid, maar ook muzikaal ontwikkelde Split Second zich meer en meer naar een authentiek geluid. Dit resulteerde uiteindelijk in de in januari opgenomen mini-cd ‘Second Start’, inmiddels de zesde demo van de band.

Tijdens de Brabantse bandstrijd omschreef de jury het geluid van Split Second als ‘lekker in ’t gehoor liggende nummers, prettig om naar te luisteren’. Een uitspraak die de essentie van het bandgeluid wel dekt. Maar de kracht van Split Second schuilt ook in de doorleefde songteksten waarin de dringende levenslessen en –ervaringen van de drummer in besloten liggen, soms tussen de regels door maar altijd met veel zeggingskracht. Luistervriendelijke rock, gebracht met veel melodie, power en enthousiasme. Daarnaast is er ook plaats voor ingetogen nummers, sober gespeeld en passioneel gezongen (‘Crossing Tears’ en ‘Forever’). Maar Split Second kan ook als een gevaarlijke rock ’n roll machine door de speakers blazen, getuige de nummers ‘Black Angel’ en ‘Sky’.

OUDE OPTREDENS VAN Split Second

  • 24 - 28   jan
  • 16 jun `07
  • 11 mei `07
  • 22 dec `06
  • 27 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Split Second

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Split Second. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Split Second

Live gezien door: