Jontavious Willis

Uit: Greenville, Georgia - Amerika

Om de generatie of zo, komt er een jonge bluesman op het toneel die een schok door de bluesgemeenschap jaagt. Jontavious Willis is er zo eentje. Deze multi-instrumentalist is eind twintig en werd al genomineerd voor een GRAMMY in 2020 dankzij zijn laatste album, Spectacular Class. Met teksten uit eigen pen levert de begaafde muzikant een tijdloos album af met dynamische vocalen en allerlei roots en blues: Delta, Piedmont, Texas, en Gospel. Zijn uitzonderlijke fingerpicking, flat-picking, en slide bekwaamheid zijn ook niet te missen.


Willis, afkomstig uit Greenville, Georgia, groeide op met het zingen van Gospel muziek in de Mount Pilgrim Baptist Church met zijn grootvader. Van jongs af aan had hij het talent en de passie voor de muziek en het vermogen om zijn vaardigheden snel aan te scherpen. Op 14-jarige leeftijd kwam hij een YouTube-video tegen van Muddy Waters die "Hoochie Coochie Man" speelde en was op slag verslingerd aan de blues.


Hij kreeg zijn broodnodige doorbraak van de levende legende Taj Mahal, die hem omschreef als de "Wonderboy". In 2015 vroeg Mahal Willis om met hem op het podium te spelen. Dat optreden resulteerde in een daverende respons van het publiek en leidde Willis naar grotere podia en bredere mogelijkheden, waaronder een openingsslot bij selecte shows langs de TajMo tour, met zijn muzikale mentoren Taj Mahal en Keb' Mo'.



Veel fans van Willis beschouwen hem als een oude ziel. Zijn speelstijl en zijn stem raken de wortels van country blues. Hij brengt de ware ziel van de muziek terug. Een krantenkop noemde hem ooit een "70-jarige bluesman in een 20-jarig lichaam".



Spectacular Class is de vervolgrelease op zijn debuutalbum, Blue Metamorphosis, dat in 2016 uitkwam en hem lovende kritieken opleverde van opmerkelijke bladen als Living Blues en Blues & Rhythm. In 2018 kreeg het album erkenning van de Blues Foundation via hun International Blues Challenge, waar hij werd geëerd met de Best Self-Produced CD Award.

OUDE OPTREDENS VAN Jontavious Willis

  • 11 nov `22

KOMENDE OPTREDENS VAN Jontavious Willis

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jontavious Willis. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.