Trio Mandili

Georgië

Trio Mandili zingt liederen over vrede en begeleiden zichzelf op de chonguri, een driesnarig instrument lijkend op de Russische balalaika. Ze brengen hun teksten door nieuwe muziek te combineren met hun liefde voor de Georgische polyfone traditie in dialect.

De teksten van Trio Mandili benadrukken vrede. Helaas noodzakelijk, want Georgië weet maar al te goed wat oorlog met Rusland inhoudt. De stemmen van Mariam Kurasbediani, Tatuli Mgeladze en Tako Tsiklauri klinken alsof ze gezamenlijk één stem vormen. De passie, energie en muzikaliteit spat er vanaf en Trio Mandili toont de onmiskenbare liefde voor hun nationale muziek. De naam verwijst ook naar hun thuisland Georgië: Mandili is een Georgische sjaal die door vrouwen wordt gedragen.
Trio Mandili bereikte in 2014 een miljoenenpubliek via hun YouTube-sessies. Dat resulteerde in veel grote optredens in Oost-Europa.

OUDE OPTREDENS VAN Trio Mandili

  • 21 nov `22

KOMENDE OPTREDENS VAN Trio Mandili

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Trio Mandili. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.