Pantherland

Toen twee hardcore kids uit de zaanstreek, die rond liepen met het idee een band te beginnen, ergens een college-jacket met de naam Pantherland (Band) erop vonden, was dát de druppel om het daadwerkelijk te doen.

Tijdens (lokale) shows zijn ze gaan rondvragen wie er interresse had om snijker harde, snelle hardcore te maken. Na snel een drummer en daarna gitarist te hebben gevonden was het alleen nog even zoeken naar een tweede gitarist. Toen ook deze zich bij de formatie had aangesloten, werden er wat oldschool-hardcore covertjes ingestudeerd en daarna begon het echte werk.

Al snel kwamen de jongens erachter, dat de eigen nummers die ze maakte iets speciaals met zich mee brachten: ze "rockten". De kids zagen toen het licht en spelen nu met invloeden van bands als The Bronx, The Suicide File, Refused en Give Up The Ghost, een soort "rock 'n roll hardcore".

OUDE OPTREDENS VAN Pantherland

  • 30 mei `08
  • 30 nov `07
  • 13 okt `06
  • 23 apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Pantherland

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Pantherland. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Pantherland

CD-RECENSIES

Pantherland All Hail Our Sins cover

Pantherland - All Hail Our Sins

Boven Zaanstad en naast Purmerend ligt Krommenie, een rustig klein stadje in de provincie Noord- Holland. In dit dorp wonen vier jongens die in 2004 besloten een band te...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: