ARTIEST: Friendly Fire

De paus is dood, maar rock leeft des te meer!
Met deze leuze in het achterhoofd wilden 3 eigenwijze 18-jarigen hun steentje bijdragen aan de Belgische rockgeschiedenis. In de zomer van 2004 besloten Bruno, Pieter en nog een Pieter een groepje op te richten met als doel hun muzikale overtuigingen over te brengen door op te treden in het Leuvense. Met twee gitaristen en één van de Pieters achter de drum doopten ze het repetitiekot en werd het rockgehalte in Kessel-lo stevig opgekrikt. Aangezien er geen zanginstallatie was leende het groepje de micro van "ene Bart", en hield dit gewillig bij. Maanden verstreken en Bart begaf zich naar Pieter thuis om zijn goed op te eisen. Tegenwoordig is hij nog steeds de vaste frontman van "Friendly Fire"…
Na het oneindige lummelen in het prille begin spitst het kwartet zich toe op het schrijven van eigen nummers, terwijl ze –bijna hopeloos- haar eeuwige zoektocht naar een vaste bassist vervolgt. Eind maart is het eindelijk zo ver! Jorgen wordt de nieuwe aanwinst.
Midden november verlaat hij echter de groep en wordt hij vervangen door showbeest Sam. Plectrum vergeten, doet die zijn ding met een vioolstok. Dit geheel belooft u een fijne avond met een stevige portie rock, en een 5voudige overdosis aan enthousiasme, euforie en ambiance.

OUDE OPTREDENS VAN Friendly Fire

  • 01 mrt `12
  • 28 apr
  • 25 feb
  • 13 mei
  • 14 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Friendly Fire

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Friendly Fire. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Friendly Fire

Live gezien door: