Ill Fares The Land

Ill Fares the land startte in 1997 onder de naam Heretic en bracht op dat moment metalcore. Ze deden in die tijd enkele optredens maar er volgden geen releases onder die naam. Na enkele wissels in de line-up en wegens de technische en muzikale vooruitgang die geboekt werd, veranderde de muziek naar Death metal. Samen met de verandering van stijl en invloeden veranderde naam ook: Ill fares the land was geboren.


In 1999 werd de eerste Demotape opgenomen in de Dyprins studio (Borgloon) en kreeg de naam “Souls aground on the reefs of sin” mee. Op deze demo stonden 6 mid-tempo death metal nummers en hiervan werden 300 stuks verkocht. Ook werd de demo zeer goed bevonden door verscheidende metal-magazines binnen de Benelux. Mede door deze goede reacties kwam er meer vraag om shows te spelen. Daarnaast toonden ook meerdere underground labels interesse in Ill fares the land.

Na vele onderhandelingen tekende de band bij Uxicon records voor de opname van een MCD. Deze werd opgenomen in “De Studio, Asse” en werd “Nonentity” gedoopt. De MCD bevatte 6 nummers die sneller, brutaler en technischer waren dan de nummers op de demo. De MCD kreeg op zijn beurt ook zeer goede kritieken binnen de internationale metalscene.
Er volgde veel optredens waardoor de band ook een stevige reputatie als liveband opbouwde. Wel was de band op zoek naar een vaste bassist en deze zoektocht bracht hen in oktober 2004 bij de Asserse Nick Grondelaers. Helaas gaf Uxicon records er omwille van persoonlijke redenen de brui aan.
Anno 2005 is Ill fares the land dus een vijfkoppige band zonder een platenlabel maar de band heeft wel nog steeds het zelfde doel: het maken van goede, agressieve, gevarieerde en technische death metal. Niet meer, maar ook niet minder.

OUDE OPTREDENS VAN Ill Fares The Land

  • 27 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Ill Fares The Land

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ill Fares The Land. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: