Joeri Fransen

België

In juli 1981 ademt Joeri Fransen zijn eerste muzieknoten uit. 23 jaar later – in 2004 – wint hij de Idooleditie. Door het winnen van deze wedstrijd krijgt Joeri een platencontract bij Sony BMG en brengt hij zijn eerste full-CD “True Lies” uit, waarvan hij zelf de titelsong schrijft.
Uit vrije keuze verlaat Joeri het commerciële circuit. Hij kiest ervoor een eigen, meer alternatieve route uit te stippelen. Hij creëert op een eigenzinnige wijze een cover van “Different Stars” van Trespassers William.
Met de touwtjes zelf stevig in handen is voor Joeri nu het moment aangebroken om zijn knowhow te etaleren. 2007 zal hiervan de eerste vruchten tonen met 2 nieuwe muzikale coverprojecten: Joeri Fransen & Home enerzijds en de minitour met Kaltspiel anderzijds.
Voorts wordt er verder gewerkt aan een origineel album, maar dit kan nog een tijdje op zich laten wachten. Joeri gaf zich 2 jaar geleden in vele interviews 4 jaar tijd om met origineel werk naar buiten te treden, maar ook om zijn stem verder te laten ontwikkelen. Voorlopig nog geen zelfgeschreven werk, maar wel muziek van de bovenste plank met een stem een zanger waardig.

OUDE OPTREDENS VAN Joeri Fransen

  • 27 aug
  • 13 - 15   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Joeri Fransen

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Joeri Fransen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Joeri Fransen