ARTIEST: Wilco

Uit: Chicago - Amerika    Genre(s): Folk/Wereldmuziek - folk Pop - alternative/indie Rock - rock Roots - country

Wilco is een Amerikaanse rockband die in 1994 werd opgericht door oud-leden van de band Uncle Tupelo. Door het uitbrengen van de eerste platen A.M. en Being There, wordt de band ook wel gezien als de grondleggers van het muziekgenre alternatieve country.

Dochter Nora van Amerikaans folkzanger Woody Guthrie vraagt de band vervolgens teksten die haar vader voor zijn dood heeft achtergelaten van muziek te voorzien. Samen met de Engelse muzikant Billy Bragg duikt Wilco de studio in en dit levert de albums Mermaid Avenue vol. 1 & 2 op.

Wilco maakt daarna nog 5 albums, maar die zijn minder experimenteel dan zijn voorgangers, waarmee Wilco een ander muzikaal pad inslaat.

OUDE OPTREDENS VAN Wilco

Beijk alle oude (53) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Wilco

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wilco. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wilco

Beijk alle oude (53) oude optredens

FOTO'S VAN Wilco

Foto Wilco te Best Kept Secret 2016 - Zondag Foto Wilco te Wilco - 14/11 - 013 Foto Wilco te Wilco - 14/11 - 013 Foto Wilco te Wilco - 14/11 - 013 Foto Wilco te Optimus Primavera Sound 2012 Foto Wilco te Best Kept Secret 2016 - Zondag
 
Bekijk alle 22 foto's van Wilco

Wilco NIEUWS

Al het Wilco nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: