Twisted Flakes

Nederland

Begin jaren ‘80 ontsproten de vier leden van Twisted Flakes uit de Kempense zandgrond. Bijna onmiddellijk begonnen ze te sparen tot ze in 2001 de nodige fondsen bij elkaar hadden om een band op te richten. Na enkele bassistenwissels begon er iets te gisten dat nu met recht - een bio is geen bio als er niet enigszins aan schaamteloze zelfpromotie wordt gedaan - een klein oeuvre genoemd mag worden. In plaatvorm is dat: een demo, opgenomen in de Brusselse Rockfabriek in 2001, en een ep (‘Less titles, more music’) met acht nummers en een videoclip (die - wij verzinnen niets - net geen heavy rotation op JIM haalde). Die rondde recent de kaap van 200 verkochte exemplaren en is te vinden in de betere Leuvense cd-winkel.

Twisted Flakes anno 2006 is: Ben Vermaercke op gitaar, Hanne Bosselaers op bas, Simon Stevens op drums en Kristof De Cleyn op stembanden én gitaar. Twee laatstgenoemden deelden destijds hun onthaalmoeder en beschouwen elkaar sindsdien graag als onthaalbroers. Dat de Twisted Flakes in de eerste plaats een goede live-groep zijn, werd bewezen op festivals allerhande: van zeer foute braderieën tot het voorprogramma van Belgian Asociality, de Paranoiacs, Satellite City, Rumplestitchkin, Superbox en Fence. De cv vermeldt verder overwinningen op vrijpodia als Join-T (dat een dag gratis studiotijd in Hof ter Loo opleverde), Mini-Fest en Ziggypop, plus een vlotte zege in StuBru’s Demopoll.

De muziek dan. Vergelijkingen met andere groepen zijn even onontbeerlijk als ontoereikend, maar denk aan Incubus, Placebo en Venus in Flames en je komt al een eind ver. Tel daar bij momenten ook nog The Cure (de gitaren) en Radiohead (als onze zanger een goede dag heeft) bij en dat geeft melodieuze rock met unieke, breekbare zanglijnen en – we zijn niet vies van clichés – ballen dooraderd met emoties. Et voila Twisted Flakes.

OUDE OPTREDENS VAN Twisted Flakes

  • 25 aug
  • 02 sep
  • 30 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Twisted Flakes

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Twisted Flakes. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Twisted Flakes