Westbam

Uit: Munster - Duitsland    Genre(s): Dance - electro

WestBam, alias Maximilian Lenz, werd geboren op 4 March 1965 in Munster, Westphalia. Niet alleen is hij de meest succesvolle en populairste DJ van Duitsland; hij is ook avantgardist of the Raving Society, hij is de meest vernieuwende producer en co-founder of Berlin's Indie Dance label, Low Spirit.

WestBam is eingenlijk een afkorting van Westphalia BamBaataa een kruising van de naam van zijn geboorte plaats en zijn role model Afrika Bambaataa.

1983 was het begin van zijn DJ carrière in the Odeon Club in Munster. In 1984 verhuisde hij permanent naar Berlijn dat nog steeds was verdeeld door de muur. WestBam startte als DJ in Berlijn's bekende Metropol.

In 1985 werkte hij met Klaus Jankuhn en produceerde zijn eerste 12" getiteld "17" dat werd geïnspireerd door Paul Hardcastle's "19",een van de eerste sample hits van die tijd. Een van de 'climaxes' van die jaren was ongetwijfeld zijn optreden in 1988 in Olympic Games in Seoul (South Korea) waar hij een Duitse culturele contributie in het kader van een uitnodiging van the Goethe Institute gaf.

De eerste Mayday werd gehouden in 1991 (14 December) en WestBam was en is nog steeds zeer betrokken bij dit grootse feest. WestBam and Klaus Jankuhn werkten samen onder de naam "Members of Mayday" (www.mayday.de) om voor elke Mayday een themasong te maken. Die Mayday anthems zijn zo populair dat ze een 'cult-status' hebben bereikt.
WestBam's brak door met het album "Bam Bam Bam" in 1994 met het succesvolle techno single dat jaar: "Celebration Generation" (21 Media Control Charts). Van het album "Bam Bam Bam" werden alleen in Duitsland al meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Als DJ is Maximilian Lenz nu bekend en gewild overal ter wereld.

OUDE OPTREDENS VAN Westbam

  • 19 - 21   jul
  • 13 - 15   jul
  • 09 - 10   sep
  • 29 - 31   mei
  • 31 - 04   jul
  • 11 - 13   aug
  • 12 - 14   jan
  • 26 aug `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Westbam

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Westbam. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Westbam

Westbam NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: