Bitter Lemon

Uit: Baarn - Nederland

Bitter Lemon is ontstaan op het Baarnsch Lyceum. Voormalig Bitter Lemon-rapper Davy en de scratchende, doch ook saxofoontoeterende Ruben besloten om een band te vormen samen met drummer Bart, gitarist Rick, basser Pieter en zangeres Gianna Tam. Niet al te lang daarna vroegen ze rapper Peteybey er ook bij, wiens verbale technieken niet ongemerkt de revue passeerden. Dit alles geschiedde in begin 2004.
Na een aantal maanden besloot rapper Davy echter de band te verlaten. Zijn keuze werd gerespecteerd en inmiddels kwam rapper Peteybey met de toen 13jarige Jelte aanzetten. De band reageerde wat moeizaam in het begin, maar uiteindelijk konden ze niks anders dan zwichten voor het funky en virtuoze spel van deze knaap.
Gemotiveerd en met de dollartekens in de ogen begonnen ze aan de voorrondes die uiteindelijk konden leiden naar de Grote Prijs finale. Bands na bands werden meedogenloos achtergelaten, terwijl Bitter Lemon steeds hoger opklom richting Grote Prijs. De bandleden zelf waren geshockeerd door het succes en het sprookje leek maar niet tot een eind te komen. Bitter Lemon heeft in deze periode veel speelervaring opgedaan. Ze schopten het tot de regiofinale van de provincie Utrecht (het Geheim van Utrecht) in Tivoli, waar ze de publieksprijs wonnen en ze waren te zien op festivals als ‘Zinin’.
Inmiddels waren echter alle bandleden (behalve Jelte) geslaagd voor hun atheneum en havo en de daaropvolgende studies brachten de nodige problemen met zich mee. De bandleden werden uitgestrooid over het Nederlandse oppervlak. Dit resulteerde in het verlies van bassist Pieter Veldhuizen. Inmiddels is hij vervangen door Bram Waumans en het zeer recentelijke optreden in het voorprogramma van Brainpower heeft de band weer opnieuw stoom ingeblazen.

OUDE OPTREDENS VAN Bitter Lemon

  • 01 jul
  • 19 nov `05
  • 27 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Bitter Lemon

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bitter Lemon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bitter Lemon