The Blues-O-Matics

De vijf Blues-O-Matics hebben elk zo’n kwarteeuw rockin’ & rollin’ achter de kiezen. Een paar jaar geleden maakten ze een trip langs de broeihaarden van ‘roots music’ : New Orleans en ’cajuncountry’ in Louisiana, San Antonio en Austin in Texas, Nashville en Memphis in Tennessee, Vicksburg en Clarksdale in Mississippi. De ‘deep south’ smeltkroes van blues, rockabilly, cajun, honky-tonk en tex-mex werd de inspiratiebron voor een eigen repertoire en een originele groepssound. Dansbare, catchy swampblues, doorspekt met rockabilly, tex-mex en cajun : dat is het motto van The Blues-O-Matics.

Begin ’97 verlaten The Blues-O-Matics het repetitielokaal en zoeken de podia op. Datzelfde jaar al staan ze op de affiche van Brussels Blues en het More-bluesfestival.

In september ’98 verschijnt de eerste cd ‘That’s All’ met uitsluitend eigen nummers. De reacties zijn enthousiast en The Blues-O-Matics maken zich op voor een nieuwe toernee langs clubs en festivals met als hoogtepunt het Belgium Rhythm & Bluesfestival Peer ’99.

September 2000 dan : voorstelling van de tweede full-cd ‘Rockillero’ in een nokvolle en broeihete AB-club in Brussel. Op ‘Rockillero’ trekken The Blues-O-Matics opnieuw alle rootsrock-registers wijdopen . Van zompige moerasblues over zwierige cajunrock , texmex-pop en rauwe honky-tonk tot messcherpe rockabilly en flamenco-surf . Fel en gedreven zoals van een band met een stevige live-reputatie verwacht mag worden.

The Blues-O-Matics zijn intussen uitgegroeid tot één van de top roots-acts in België, een goed ge-oliede ‘Saturday-night-music’-machine die ook buiten de landsgrenzen een stevige reputatie geniet. In een nieuwe bezetting –nu met ‘doghouse-slapper pur sang Hot Rod Luke – worden de nieuwe nummers voor de volgende CD aan de road-test onderworpen.

The Blues-O-Matics :
Go De Winde: zang
Mich Van Sever: gitaar
Jamme Goubert: drums
Frans Macken: sax, harmonica, accordeon
Hot Rod Luke: double bass

OUDE OPTREDENS VAN The Blues-O-Matics

  • 27 - 29   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN The Blues-O-Matics

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Blues-O-Matics. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: