ARTIEST: Basic Station

Uit: Driebergen - Nederland

De in 1993 opgerichte rock & bluesband "Basic Station" is inmiddels in Driebergen (gemeente Utrechtse Heuvelrug) en wijde omgeving geen onbekende meer. De band zag het levenslicht in Studio Siskin te Driebergen, waar al 25 jaar lang muzikanten uit de regio Utrecht samenkomen om te spelen, te oefenen en te jammen.

De band wordt gevormd door zes muzikanten:

- Willem Schriekenberg (gitaar en zang)
- Henk Haar (basgitaar)
- Dick Verbeek (drums)
- Ruud Wegman (harmonica)
- Ben Petersen (toetsen)

Naast enkele covers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix speelt "Basic Station" vooral eigen repertoire, geent op de rhythm & blues uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. In die jaren liggen de muzikale roots van het merendeel van de 'bende'. En dat is goed te horen aan hun muziek: swingende, snaarstrakke rock & blues, stevig en gevoelig, uitbundig en ingetogen; kortom muziek vanuit het hart.

Alle leden van de formatie "Basic Station" kunnen teruggrijpen op jarenlange podiumervaring in uiteenlopende bands. "Basic Station" speelt niet alleen regelmatig op festivals, maar ook 'in de kroeg op de hoek'. De wisselwerking met het publiek in een ontspannen sfeer is voor hen een must om de rock & blues goed tot zijn recht te laten komen.

Eind 2002 nam "Basic Station" zijn eerste CD op, "Your Name- is my guitar" genaamd, gevolgd door de CD "Trackin' on a Trail" die in 2005 verscheen. De muzikale ervaring, de gedrevenheid en - niet te vergeten - het plezier, waarmee de band muziek maakt, komen op deze CD's volledig tot z'n recht.

OUDE OPTREDENS VAN Basic Station

  • 22 aug
  • 24 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Basic Station

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Basic Station. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Basic Station