As The Curtain Falls

Nederland

As The Curtain Falls is in het begin van 2005 opgericht door Freek, Jordi en Siebe. De band speelt een mix van punk, emo en hardcore die vergeleken kan worden met (maar niet gelijk is aan) bands als From First To Last, Thursday en Emery.

Al snel na de oprichting besloot de van oorsprong Noordwijkse band om de studio in te gaan, en in februari van dit jaar verbleven de toenmalige drie bandleden vier dagen in Studio195 in Wernhout (bekend van o.a. Krezip en Travoltas) om hun debuut-EP op te nemen. Tijdens het opnameproces kwamen de bandleden erachter dat het met slechts een gitarist niet mogelijk was om de nummers live uit te voeren zoals ze bedoeld waren. Om deze reden werd besloten met de officiële release te wachten tot er een tweede gitarist gevonden werd.

De gelederen van de band werden na een korte maar hevige zoektocht versterkt door Igor aan de band toe te voegen. Hierna heeft de band zichzelf teruggetrokken in de oefenruimte om zich gereed te maken voor de release van de EP. Vooruitlopend op de officiële release werd besloten om de EP al wel online beschikbaar te stellen. Voor dit doel werd de populaire website Purevolume.com gekozen, alwaar de nummers tot op heden ruim 10.000 keer beluisterd zijn, een ongehoord hoog aantal voor een Nederlandse band. De ep is “For Better Or Worse” gedoopt, naar de Engelstalige variant op ‘In voor en tegenspoed’, de belofte die normaalgesproken bij het huwelijk wordt afgesloten.

Na een aantal maanden opgesloten te hebben gezeten heeft de band de oefenruimtes verlaten. Het doel: Zoveel mogelijk optreden en ervoor zorgen dat ze alles bereiken wat binnen hun capaciteiten ligt. Om te beginnen heeft in November 2005 de langverwachte debuut-EP “For Better Or Worse” het levenslicht bereikt.

Freek van der Heide – Zang, gitaar
Jordi Deckers – Drums, zang
Igor Sekulovic – Gitaar
Siebe Anès - Bas

OUDE OPTREDENS VAN As The Curtain Falls

  • 16 jun
  • 09 jun
  • 08 jun
  • 13 okt `06
  • 05 mei
  • 11 feb `06
  • 01 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN As The Curtain Falls

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van As The Curtain Falls. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN As The Curtain Falls

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: