ARTIEST: Biological

Uit: Rotterdam - Nederland    Genre(s): Dance - house

Angelo Faassen a.k.a. Biological is actief in de dans industrie sinds 1990. Groot geworden met de geluiden van de jaren 90 en geïnspireerd door Silver Bullet, Jedi Knights, pork recordings en Prodigy heeft Angelo zijn eigen geluid ontwikkeld dat is gebaseerd op een muzikaal geïntegreerde housy, jazzy flow dat meer brengt dan alleen een base drum en hi-hat.

Zijn muzikale smaak varieert van breakbeat naar deep warm house, zo nu en dan met een vleugje techno.

De warmte in zijn muziek geeft een zweverig gevoel en zijn rake melodieën en intelligente ritmische patronen veranderen luisteren in een andere manier van dansen en genieten.

De eerste producties heeft hij gepubliceerd onder de naam Misty Movement waar hij begonnen is met het voeden van zijn interesse en het fine tunen van zijn vaardigheden. Na zijn eerste releases, begon hij te werken met Musicaman alwaar hij een aantal ep’s op hun label gereleased heeft, maar ook een aantal op zijn eigen label. In 1996 bracht hij zijn eerste plaat uit onder de naam Biological op het gerespecteerde EC records label (Michel de Heij).

Tegenwoordig werkt hij onder het label van Sound Architecture.

KOMENDE OPTREDENS VAN Biological

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Biological. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.