Wieb

Nederland

Wieb is een Nederlandstalige pop/rockformatie die zijn eigenzinnige geluid ontleent aan het gebruik van accordeon, gitaar, bas en drums. Deze Brabantse groep bestaat uit Willemwiebe van der Molen (accordeon & zang), Tim Franken (gitaar & zang), Rens Mevissen (bas) en Dennis van de Pol (slagwerk).

De ontstaansgeschiedenis van Wieb begint in September 2003; Willemwiebe en Tim beginnen als akoestisch duo met het schrijven en arrangeren van Nederlandstalige muziek. Rond januari 2004 groeit dit duo met de komst van Rens en Dennis uit tot een band en er wordt hard gewerkt aan een live set voor een eerste optreden.

Dit eerste optreden vond 6 maart 2004 plaats in het uitverkochte CVA theater in Tilburg en wordt enthousiast ontvangen door het publiek.

Vanaf dat moment raakt de band in een stroomversnelling; er wordt een live DVD gemaakt en de groep reist af naar Terschelling om te werken aan een eerste CD. Samen met de DVD wordt deze CD in een speciale verpakking in eigen beheer uitgebracht onder de naam Wij Zijn Nog Jong / Nog Één Laatste Slok. Er volgen optredens op het Internationale Theater Festival in Amsterdam, het Boulevard Festival in Den Bosch en No Sleep Tilburg in Tilburg.

Het is onderhand begin 2005 en er wordt onder leiding van producer Tom Sikkers (Wealthy Beggar, The Original Soundtrack) gewerkt aan de opvolger van Wij Zijn Nog Jong / Nog Één Laatste Slok.

Dit Full-length album zal in het voorjaar van 2006 worden uitgebracht. Op www.wieb.info kan er reeds geluisterd worden naar drie nummers van dit album. Daarnaast is dit de plek voor het laatste nieuws, het lezen van de teksten, foto’s van live optredens en video’s van het opname proces.

OUDE OPTREDENS VAN Wieb

  • 28 apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Wieb

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wieb. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.