T.T. Jag

   Genre(s): Roots - bluesrock

TT-JAG is een blues-/rockband uit het noorden van het land en heeft een goede balans weten te vinden tussen de blues en de rock. Gezien de staat van dienst van de bandleden is dit ook niet zo verwonderlijk.

Zangeres Helma, the next big thing from the north, jawel dees bluesmamma heeft een behoorlijke (toon) omvang, die op geheel eigen wijze de zangpartijen aan de borst drukt. Gerry van der Land, ooit slagwerker van de in middels legendarische Emmer groepen ORB en Dessa, op de drums. En Hans van Ees (ex Ellen ten Damme Band) uit Groningen op bas.

Samen vormen ze een strakke basis die door de gitaristen Willem Reitsma en Theo van Meel van de nodige "vibe" wordt voorzien. Gitarist/Straatzanger Willem Reitsema was begin jaren tachtig reeds actief in bands als The Mr Jones Band en Chicane en later in het top 40 circuit bekende Cairo. Nu als sensationele gitarist in TT-JAG. Theo van Meel (oa. Ex Highway), lichtvoetig maar met een loeizware sustain over de pedalen, knoppen, buizen, versterkers en leslie's .

De band zet een gedreven live act neer, met als uitgangspunt een soort cross-over tussen gitaarrock en blues; stevig en dynamisch. Muziek die het in een zaal goed doet bij zowel de blues- als de rockliefhebbers.

OUDE OPTREDENS VAN T.T. Jag

  • 24 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN T.T. Jag

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van T.T. Jag. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.