Matchbox Twenty

Amerika

Matchbox Twenty is een Amerikaanse rockband uit Orlando, Florida. De band bestaat uit de zanger Rob Thomas, bassist Brian Yale, drummer Paul Doucette en gitarist Kyle Cook.

De band beleefde hun hoogtijdagen in de jaren negentig. In 1996 brachten ze hun eerste album uit ‘Yourself or Someone Like You’. Het album zou meer dan 12 miljoen keer worden verkocht binnen de VS, waarmee het een “diamanten” status behaalde.

In 2000 werd Matchbox 20 veranderd in Matchbox Twenty en brachten ze hun tweede album, Mad Season, uit. Zowel “Mad Season” als de ballad "If You're Gone”, die met name op de radiostations voor volwassenen verscheen, werd een grote hit. Het derde album was ook een succes: More Than You Think You Are stond, door hitsingles als "Disease", "Bright Lights" en "Unwell", meer dan anderhalf jaar in de belangstelling.

In februari 2005 verliet gitarist Adam Gaynor officieel de groep, die al een pauze in had gelast om andere leden vrij te laten in hun eigen projecten. Rob Thomas heeft al solomateriaal uitgebracht, inclusief het (Amerikaanse) nummer 1-album, ...Something To Be, en de hit "Lonely No More". Ook had hij met Santana een hit met het nummer ‘Smooth’.

OUDE OPTREDENS VAN Matchbox Twenty

  • 01 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Matchbox Twenty

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Matchbox Twenty. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Matchbox Twenty NIEUWS

CD-RECENSIES

Matchbox Twenty North cover

Matchbox Twenty - North

Ze lijken massaal terug te keren: bands die hun hoogtijdagen hadden in de jaren ’90. Eén van de laatste bands die momenteel een wederopstanding doormaakt is het Amerikaanse...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: