Concrete (Vlaanderen)

Uit: Vlaanderen - België

Vier gasten, één passie.

Omdat ze samen in verschillende projecten speelden, o.a. Dear Liza, voelden ze meteen dat het muzikaal klikte. Tom en Wim begonnen met zijn tweeën wat te prutsen aan nummers en schreven samen 3 songs. Tom studeerde net af en gaf voor zijn eindproject een concert waarvoor hij de hulp inriep van Dave Wyns en Herwig Scheck. De reacties van het publiek waren overweldigend. Een nieuwe band was geboren.


Door hun sound en door hun teksten kwamen ze op het idee om de band tijdelijk Concrete te dopen. Deze naam is min of meer blijven plakken aan de band.

Peter De Wint, live sound engineer van Glenn Hughes, zag meteen talent in de jonge band en stelde voor om wat nummers op te nemen in zijn studio. Tussen hun optredens door met o.a. Peter Evrard (Tom, Dave, Wim and Herwig), Gert Bettens (Tom), Darling Nikkie (Wim) and Tom Helsen (Tom), namen ze 2 nummers op in de zomer van 2003, My Own Prison en Life’s A Bitch.

De winter daarna schreven ze nieuwe songs en traden af en toe op in clubs en op lokale festivals. De lentekriebels brachten de drang mee om een volledige cd op te gaan nemen en ze moesten alleen even een gat in die agenda vinden. Het album is opgenomen in juli 2004.
De optredens volgden en nu, ....
... Concrete is ready to play some more.

OUDE OPTREDENS VAN Concrete (Vlaanderen)

  • 11 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Concrete (Vlaanderen)

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Concrete (Vlaanderen). Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.