Speedcocks

Uit: Etten-Leur/Breda - Nederland

Hard, snel en meedogenloos. De Bredase speedrocksensatie Speedcocks staat sinds 2002 met een spijkerharde set op het podium. Nog geen jaar na de oprichting sleepte de band een platencontract in de wacht bij Tombstone Records.
En dat is niet verwonderlijk, gezien de uitstekende recensies die de debuutdemo On Top in 2002 ontvangt. 'Als Peter pan Speedcock... eh Speedrock geen tijd heeft, boek dan de Speedcocks! Dit vijftal gooit nog vaker het gas erop, en ook langer, zodat de gemiddelde snelheid hoger ligt. Yeah!', schrijft een recensent van muziekblad LiveXS. Aardschok kan het schijfje ook waarderen: 'Speedcocks steekt zijn grote Eindhovense broer Peter Pan Speedrock hier en daar zelfs naar de kroon'. Live laten de Speedcocks zich eveneens niet onbetuigd. Tientallen optredens in Nederland en België zetten de mannen op hun naam, onder andere met de Amerikaanse rockers van Zeke en de Eindhovense scumrockers The Spades. En weer nemen recensenten hun petje voor hen af, getuige deze passage van poprecensent Rob Musters: 'Bij de opzwepende act van de Speedcocks gaat de zaal helemaal los. Deze stoere knapen weten de essentie van rock-'n- roll te raken. De mannen van de Speedcocks zwerven over het podium met de gitaren in de aanslag. In de persoon van Dave Lambregts heeft de groep bovendien een frontman van formaat. Met een bezeten blik in de ogen zet hij het publiek naar zijn hand. Lambregts heeft charisma.' De Speedcocks duiken in 2003 de studio in voor de debuut-cd Full Speed, die begin 2004 in de winkel ligt. Twaalf bikkelharde speedrockstampers, waarin oude punkrock, moderne rock'n'roll en een scherp randje metal elkaar aanjagen. De Speedcocks beginnen waar Exploited en Motörhead met elkaar op de vuist gaan, waar Zeke en Peter Pan Speedrock de pit in duiken en waar AC/DC het al lang en breed voor gezien gehouden heeft.

OUDE OPTREDENS VAN Speedcocks

  • 17 - 18   sep
  • 11 mei `07
  • 22 okt
  • 17 mrt `06
  • 13 nov `05
  • 05 nov
  • 05 jun
  • 04 jun `05
  • 01 - 02   apr
  • 26 - 27   jun
Beijk alle oude (20) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Speedcocks

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Speedcocks. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Speedcocks

Beijk alle oude (20) oude optredens

CD-RECENSIES

Speedcocks Full Speed cover

Speedcocks - Full Speed

De Speedcocks zijn al enige tijd een graag geziene gast in het Nederlandse livecircuit en staan garant voor een vette avond speedrock 'n roll. Op hun eerste volledige cd...

Speedcocks - On Top

Elke regio in Nederland heeft hem wel, een punkbandje dat het drinken tot een kunst heeft verheven en ieder lokaal festivalletje tot een waar feest maakt. De Achterhoek...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: