Flabby Chin

  • ParkCity Live 2010
    © Joost Doensen
  • ParkCity Live 2010
    © Joost Doensen

Flabby Chin is begin 2004 opgericht door Ernest Peters. Hij had al langer het idee om een eigen band te beginnen. Ernest begon zijn zoektocht naar bandleden en kwam uit bij zijn zoon Jop. De gitarist was gevonden, nu nog de rest. Jop had destijds veel contact met Ben Weinberg, toen nog een basgitarist. Ben kwam bij de band en er werd een advertentie gezet voor een drummer. Maurice Knops reageerde hierop, Flabby Chin (Blue Amps destijds) was met vier man compleet. Ben besloot in een vroeg stadium al te stoppen met Flabby Chin, aangezien hij zijn draai niet echt kon vinden. Dankzij een enorm toeval kwamen Jop en Ernest in aanraking met bassist Wesley Joosten in de Oefenbunker, de huidige repetitieruimte. Wes kwam in mei 2004 bij Flabby Chin. Er werd een aantal optredens gegeven en alles ging vrij voorspoedig. Er werd zelfs in augustus 2004 een CD opgenomen die eind september gepresenteerd werd in 't Fieljaal.

Er begonnen toen spanningen te ontstaan in de band. Maurice Knops besloot in januari 2005 de band te verlaten en Flabby Chin lag een aantal maanden stil. In mei 2005 zocht Flabby Chin contact met drummer Koos Knorren. Koos hielp Flabby Chin uit de brand en besloot te blijven. Tot op de dag van vandaag wordt hij als een geschenk beschouwd. In juni 2005 kwam Jeffrey Lemmens, de grootste Flabby Chin fan, steeds vaker met het idee om een keyboard te kopen. Hij had immers vijf jaar piano gespeeld en wilde de draad graag weer oppakken. Dit heeft hij dan ook gedaan.

OUDE OPTREDENS VAN Flabby Chin

  • 26 - 27   jun
  • 31 okt `09
  • 19 - 20   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Flabby Chin

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Flabby Chin. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Flabby Chin

FOTO'S VAN Flabby Chin

Foto Flabby Chin te ParkCity Live 2010 Foto Flabby Chin te ParkCity Live 2010
 
Bekijk alle 2 foto's van Flabby Chin

Flabby Chin NIEUWS

Live gezien door: