Wastelands

Uit: Rotterdam - Nederland    Genre(s): Experimenteel - experimenteel

Wastelands is een van de belangrijkste progressieve hardrockbands uit Zuid-Holland , die tegelijk traditioneel als modern experimenteel klinkt. Wastelands wordt beschouwd als vertegenwoordiger van de kwaliteitsrock die zich afzet van de clichepop en fakerock die de hitparades overheerst. Het eigen werk is stevig en melodieus en klinkt tegelijkertijd vertrouwd en toch modern. Door de gedrevenheid van de bandleden (te zien en te horen tijdens hun live-optredens) is Wastelands ondertussen van een bescheiden rockbandje geëvolueerd tot een veelzijdige, volwassen band.

Wastelands is vooral geinspireerd door Dream Theater en Symphony X en met een energetische mix van technisch , stevige rock met songs voorzien van pakkende teksten pakt Wastelands in April 2000 uit met het sterke mini-album "Existance". Deze CD geeft een goed beeld van hetgeen Wastelands live in staat is. Zonder al te veel productionele opsmuk staat de eigen sound, samengevat in deze vijf songs, recht overeind.

Wastelands wist in 2002 de Grote Prijs van 't Kralingseveer op hun conto te schrijven en ook fungeerde de band als support van Green Lizard op Trailerpop.

OUDE OPTREDENS VAN Wastelands

  • 23 okt
  • 29 - 30   aug
  • 28 - 29   jun
  • 06 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Wastelands

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wastelands. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wastelands

Live gezien door: