Dolly Parton

Uit: Sevierville - Amerika    Genre(s): Roots - country

Dolly Rebecca Parton ziet op 19 januari 1946 het levenslicht in Sevierville, Tennessee. Partons carriere startte bij een lokaal radio- en televisiestation, maar nadat ze naar Nashville verhuisde, begon ze bij de Porter Wagoner Show. Ze verbleef zeven jaar bij Porter Wagoner en hun duetten genoten bekendheid, maar het talent van Parton overschaduwde dat van Wagoner. Solo ging ze verder en haar hit "I Will Always Love You" ging over haar vertrek bij Wagoner. Het zou een van haar grootste hits blijven.

Ze werd steeds populairder als zangeres en componist en won vele Country Music Awards vanaf 1968. In 1977 won ze haar eerste Grammy Award in de categorie "Beste country performance". Uiteindelijk zou ze er 5 winnen. In 1980 maakte zij haar filmdebuut in "Nine to Five", waarvan de titelsong haar een Academy Award nominatie opleverde. Dolly Parton is naast songwriter, zangeres en actice, ook een zakenvrouw. Ze is directrice van Dolly Parton Enterprice, een mediabedrijf met een geschatte waarde van 100 miljoen dollar.

OUDE OPTREDENS VAN Dolly Parton

  • 10 nov `17
  • 25 - 29   jun
  • 19 jun `08
  • 18 mrt `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Dolly Parton

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Dolly Parton. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dolly Parton

Dolly Parton NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: