Freestroke

Uit: Weert - Nederland

FreeStroke is een vierkoppige rockformatie met akoestische gitaar in de basis. De groep heeft een eigen geluid en een eigen stijl, soms teder en kwetsbaar, soms meer dan stevig rockend, maar altijd vol variatie en melodieus. FreeStroke verlaat de gebaande paden van de traditionele rock- en popmuziek om de luisteraar steeds opnieuw te verrassen en als het moet bij de strot te grijpen. Ook in de teksten is FreeStroke niet op een cliché te betrappen, want er zijn al genoeg platgetreden paden in de wereld. Dus wie iets nieuws wil ontdekken, kan het beste met FreeStroke op avontuur.

Wie FreeStroke een bestaand etiket wil opplakken, in een voor de hand liggend muzikaal hokje wil stoppen of aan een herkenbare muzikale stroming wil koppelen, komt van een koude kermis thuis. Ja, iets met gitaar… maar deze aparte band laat zich niet gemakkelijk vastpinnen in het bekende scala aan muzikale richtingen. Het doet er eigenlijk ook niet toe, want in essentie bestaan er maar twee soorten muziek: goede muziek en slechte muziek.

Dus wie FreeStroke zo nodig wil typeren: gewoon eigenzinnig goede rock- en popmuziek. Met een hoofdrol voor de akoestische gitaar, dat dan weer wel.

FreeStroke: geliefd bij een breed publiek

Van hardrockers tot popliefhebbers, de afgelopen periode wist FreeStroke al een zeer uiteenlopend publiek te bekoren op vele podia en festivals waaronder IJsselpop (IJsselstein), All American Day (Weert), De Bosuil (Weert), Fenix (Sittard), BeachBattle (Scheveningen) en Minirok (Stramproy), Emergenza (013), TheNEXTStage(Xinix, Effenaar)

FreeStroke :
Carlos Metten // Zang & Gitaar
Roel Schlijper // Leadgitaar
Rens Schreurs // Bas
Paul Janssen // Drums

OUDE OPTREDENS VAN Freestroke

  • 20 jun `14
  • 31 mei
  • 02 mrt
  • 28 sep `12
  • 27 aug
  • 05 jun `11
  • 04 dec `10
  • 09 okt
  • 08 aug
  • 10 - 11   jul
Beijk alle oude (21) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Freestroke

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Freestroke. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Freestroke

Beijk alle oude (21) oude optredens

Freestroke NIEUWS

CD-RECENSIES

Freestroke When Push Comes to Shove cover

Freestroke - When Push Comes to Shove

De Weerter band Freestroke werd opgericht in 2007. Sindsdien heeft de band al een aantal mooie hoogtepunten beleefd, zonder dat er een debuutalbum op de plank lag. Een...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: