Good Things End

Nederland

Schijnbaar uit het niets duikt eind 2006 Good Things End (GTE) op, een rockband uit het Gelderse Klarenbeek, bestaande uit de drie broers Iwan, Cyriel en Dave en zus Colette Schiphorst. Een demo van de door hen zelf gecomponeerde track ‘I Know’, bedoeld om meer optredens te genereren, belandt op de burelen van TMF, die de band prompt uitroept tot Kweekvijver Talent. Met dank aan Kweekvijver wordt een professionele videoclip geschoten die gelijk Superclip wordt. Niet veel later sluit ook 3FM de band in de armen door GTE te bestempelen als Serious Talent. De debuutsingle wordt Megahit en komt terecht op #12 in de Mega Top 50.

Twee jaar daarvoor hadden de drie broers hun zus gevraagd bij hun coverband Sced te komen zingen. Voor Colette, die al vanaf haar twaalfde zingt, is dit een mooie kans om van haar podiumvrees af te komen: “Ik wilde nooit in de schijnwerpers staan, daar was ik te verlegen voor. Dat is nu helemaal veranderd!” Naast het spelen van covers, begint de band steeds meer eigen songs te schrijven. Uit die sessies is ook ‘I Know’ afkomstig.

Samen met Oscar Holleman kiest GTE haar muzikale richting, waarvoor de sound van ‘I Know’ de leidraad is. De band werkt maandenlang keihard aan het schrijven van nieuw materiaal, waarbij ze hulp krijgt van Frans Vermast (co-producer van o.a. Nailpin en Rosemary’s Sons).

Eind 2007 rondt GTE het album af. De release wordt voorafgegaan door de singles ‘End Of Story’ en ‘Right or Wrong’.

Good Things End brengt met Out Of Nowhere makkelijk in het gehoor liggende rocksongs met een poppy randje dat een groot publiek zal kunnen bekoren. De band heeft bewust gekozen voor herkenbaarheid:“Wij pretenderen niet origineel te zijn, maar willen muziek maken waar we trots op zijn en die we met overtuiging kunnen brengen. Als men daar een stickertje op wil plakken, maakt ons dat niet uit. Maar eerlijk gezegd denk ik dat we moeilijk in één hokje te stoppen zijn.”

OUDE OPTREDENS VAN Good Things End

  • 11 dec `10
  • 09 dec `10
  • 19 nov `10
  • 16 okt `10
  • 18 apr `09
  • 28 mrt `09
  • 05 mrt `09
  • 28 feb `09
  • 27 feb `09
  • 31 jan `09
Beijk alle oude (43) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Good Things End

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Good Things End. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Good Things End

Beijk alle oude (43) oude optredens

FOTO'S VAN Good Things End

Foto Good Things End te Good Things End - 26/9 - Nieuwe Nor Foto Good Things End te Good Things End - 26/9 - Nieuwe Nor Foto Good Things End te Good Things End - 26/9 - Nieuwe Nor Foto Good Things End te Good Things End - 26/9 - Nieuwe Nor Foto Good Things End te Tuinfeest Nirwana 2007 Foto Good Things End te Tuinfeest Nirwana 2007
 
Bekijk alle 12 foto's van Good Things End

Good Things End NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: