Buiten Adem

Uit: Omstreken Rotterdam - Nederland    Genre(s): Metal - rap metal

Buiten Adem (geboren: september 1999) is afkomstig uit de omstreken van Rotterdam, Hellevoetsluis en Middelharnis heeft zich toegelegd op het produceren van eigen nummers met als belangrijkste doelen het overbrengen van positieve energie op de luisteraar, de mensen aan het dansen krijgen en plezier hebben op het podium. De muziek van Buiten Adem kenmerkt zich door serieuze Nederlandstalige rap gecombineerd met live drums, bas, gitaar en klarinet. De stijl is gebaseerd op hiphop, maar door de verschillende muzikale achtergronden en de gezamenlijke drang om nieuwe wegen te betreden worden invloeden van andere stijlen zoals ska, funk, dance, metal, reggae en rock niet geschuwd maar naadloos in de muziek verwerkt; een unieke combinatie die op het podium garant staat voor een show waar de vonken van eigenzinnigheid vanaf spatten!

Voor het jaar 2003 is Buiten Adem door de Zuidhollandse Popunie gebombardeerd tot één van de bands die deel uitmaken van de Onweerstaanbare Vijf (zie voor details www.popunie.nl). Verder vormt de band een Supertrio samen met "Pluk" en "Salmons Noses". Wapenfeiten: Winnaars Vers Uit De Maas Festival (Waterfront, R`dam) 2000, Grote Prijs van Voorne-Putten 2001 en de Kleine Prijs van Dordt 2002.

Verder heeft de band onder andere de volgende festivals en zalen bespeeld: Youth Against Crime (Nighttown, Rotterdam), Shock Da City (Nighttown, Rotterdam), Local Hip Hop Habitz (Waterfront, Rotterdam), Geen Daden Maar Woorden (Schouwburg, Rotterdam), De Parade (Rondreizend theaterfestival). De band kreeg ook aandacht van radio- en televisiestations in de vorm van airplay, interviews en optredens op 3FM (KRO`s Ja-Cobus, NCRV`s BuZz Popslag), Kink FM (Tegenwicht voor Evenwicht), Radio Rijnmond (Carrie`s Gooi Het Maar In Mijn Pet Show), Stadsradio Rotterdam (Week Van De Nederlandse Popmuziek), Rotterdam TV (Speelplaats), Veronica`s Kink TV op TMF.

OUDE OPTREDENS VAN Buiten Adem

  • 09 - 10   jul
  • 22 mei
  • 11 sep
  • 11 - 12   jun
  • 02 - 04   okt
  • 28 - 29   jun
  • 14 jun
  • 21 - 22   jun
  • 08 - 09   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Buiten Adem

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Buiten Adem. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Buiten Adem

Live gezien door: