Exquis

Uit: Groningen - Nederland

De band Exquis vindt haar oorsprong tijdens een ontmoeting op Graspop 2001. Vier enthousiaste muzikanten uit Noord-Groningen besluiten om samen een nieuwe band op te richten dat zich in het begin zal richten op covers met de uiteindelijke bedoeling om eigen nummers te creëren. De muzikale inspiratie daartoe nam een aanvang met deelname aan het Noord Nederlands Liedjesfestival waarbij twee eigen Nederlandstalige nummers ten gehore moesten worden gebracht. Vlinder en Afscheid werden goed bij het publiek ontvangen. Na dit optreden kwam de bekendheid van Exquis in een stroomversnelling en zijn inmiddels een aantal optredens in de regio gepland, waaronder een optreden op, hoe toepasselijk, het Graspopfestival 2002. De naam werd tijdens een cafesessie bedacht aan de hand van een koekje. In Exquis zijn de volgende leden vertegenwoordigd:
Paula Hazekamp (Winsum), vocaliste, een dynamische en technisch goed onderlegde zangeres met een groot, zuiver en doeltreffend stembereik;
Jan Borgman (Baflo), gitarist, een gevoelspeler, improviseur en gitarist in hart en nieren;
Arjan Schepenaar (Leens), bassist, sterke mengeling tussen begeleiding en harmonie;
Elze Hidding (Middelstum), drums, strakke begeleider met verrassende wendingen.
Voor alle leden geldt dat het maken van muziek een grote toegevoegde waarde voor hun eigen (gevoels)leven bepaalt. Wat is leven zonder muziek.
De covers die gespeeld worden, zijn geselecteerd op de mate waarin het gevoel en de muziek elkaar vinden, nummers van o.a. Jewel, Ilse de Lange, Anouk en Anastacia. De band probeert met haar muziek een harmonie te vinden tussen groove en muzikaal sterke accenten. De vier muzikanten hebben elk hun eigen inbreng wat een spetterende en soms gevoelige combinatie heeft opgeleverd. De stijl kan omschreven worden als rock, pop, singer-songwriter. Kortom, een band met een goed muzikaal niveau en een uitermate sterke vocale bezetting!

OUDE OPTREDENS VAN Exquis

  • 14 - 15   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Exquis

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Exquis. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.