Why George?

Uit: Tilburg - Nederland

Een alternative rockformatie (Tilburg)bestaande uit vier personen.
In November 2000 komen Omar Harms (25) drums, Charlie de Groot (21) zang en Desmond van Zanden (24) gitaar, bij elkaar om te jammen. Het klikt en enkele maanden later zijn er 4 eigen songs ontstaan. Het ontbreken van een bassist zorgt voor beperkingen met als gevolg dat Norvin Croes (21) bas, bij de band komt.
Nu, inmiddels meer dan 10 songs verder heeft de groep hun eerste optreden gehad; een talentenjacht in 013 (Tilburg). Met de daar behaalde eerste plaats heeft Why George? zich een plekje verworven op Festival Mundial (Tilburg), het Brabants Dagblad recenseerde Why George? als volgt: “een band die op doorbreken staat.”

In mei verschijnt hun eerste demo.

Muziek stijl:
Het is voor ons erg moeilijk om een naam aan ons muziek te geven. Waarschijnlijk heeft het iets van de rock van begin jaren 90 en we horen ook vaak van mensen die ons gezien hebben of gehoord, dat we alternative rock spelen. We zijn geïnspireerd door de seattle scène! Conclusie: hard, zacht, emotioneel en melodieus!

OUDE OPTREDENS VAN Why George?

  • 26 - 27   jun
  • 23 feb
  • 15 - 16   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Why George?

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Why George?. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Why George?

CD-RECENSIES

Why George? Why George? cover

Why George? - Why George?

Toen deze demo van Why George? in mijn handen werd gedrukt, kwam even de gedachte bij mij op dat de band zich vernoemd had naar een nummer van de Foo Fighters. Dit bleek...

Why George? - Why George?

Why George? zegt zelf niet te weten wat voor muziek ze nu eigenlijk spelen. Degenen die hen gezien hebben houden het simpelweg op alternatieve rock. De vijf nummers van...