ARTIEST: Five

Engeland

5ive is een boyband die voornamelijk populair was aan het eind van de jaren '90.

In 1997 plaatsten Bob en Chris Herbert, ook verantwoordelijk voor het formeren van de Spice Girls, een advertentie waarin zangers en dansers gevraagd werd auditie te doen voor een nieuwe boyband. Het was de bedoeling dat de band een stoerder imago zou krijgen dan andere boybands uit de jaren '90. (Take That, New Kids On The Block, Backstreet Boys).

Uit 3000 aanmeldingen werden uiteindelijk vijf jongens gekozen: Scott Robinson, Ritche Neville, Jason Brown, Abs Breen en Sean Conlon. Zij vormden de groep 5ive. Vanaf dat moment scoorde de groep een aantal grote hits in Europa, maar een doorbraak in Amerika bleef uit. Bekende nummers van 5ive zijn 'Keep on Moving' en een cover van het Queen nummer 'We Will Rock You'.

De band ging al na vier jaar uit elkaar. In 2006 kwam de band minus Sean Conlon nogmaals bij elkaar om vervolgens het jaar daarop weer uit elkaar te gaan. Dit keer voor goed, werd er gezegd.

Echter vond een volgende reunie plaats in 2012, nog steeds zonder Sean Conlon. Vanaf dat moment treedt de band nog geregeld op als viermansformatie.

OUDE OPTREDENS VAN Five

  • 09 mei
  • 06 jul
  • 30 aug
  • 12 apr
  • 06 apr `00

KOMENDE OPTREDENS VAN Five

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Five. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Five

Five NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: