Decennium

Melodic Rockband Decennium is al in 1971 geformeerd.

In 1974 maakt Decennium een nationale bliksemstart met een optreden bij Muziekkrant OOR’s Groepenpresentatie (eerste editie Grote Prijs van Nederland) in het Amsterdamse Paradiso. Dit leidt meteen tot een uur live TV in Vara’s Nederpopzien.

De band tekent bij Platenmaatschappij Killroy en debuteert op vinyl met de LP ‘Songs For The Sad Times’.

Decennium toert uitgebreid door Nederland, België en Duitsland en is een welkome gast in bekende Muziektempels en op vele RTV- en Festivalpodia.

De tweede LP ‘Highway Son’ komt uit in 1978 - een oorstrelende compilatie van rocksongs en ballads. De producers zijn Pierre Beckers en Erwin Musper van de bevriende band PARTNER.

In eigen beheer wordt de LP Rock & Roll Standing In The Middle uitgebracht. Ook deze elpee - een oase van kwaliteitsrock in verhouding met de op dat moment heersende punkrage - wordt een collectors item.

Waarom Decennium nog steeds op het podium staat? Waar het zo lang geleden allemaal mee begon - samen muziek maken in een rockband die plezier, motivatie en kwaliteit uitstraalt.

Muziektrends veranderen met de jaren veranderen maar Decennium heeft zijn plek gevonden met creatieve en tijdloze melodische rockmuziek. Goede songs gaan immers nooit verloren.Kom naar een live-optreden van dit gezelschap en (her)beleef die muzikale momenten waarvan je dacht dat ze uit je herinnering waren verdwenen.

OUDE OPTREDENS VAN Decennium

  • 02 jun
  • 14 - 17   aug
  • 20 nov `11
  • 08 - 09   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Decennium

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Decennium. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Decennium

Decennium NIEUWS