ARTIEST: Rick Astley

 • Rick Astley -22/09 - TivoliVredenburg
  © Anne-Marie Kok
 • Rick Astley -22/09 - TivoliVredenburg
  © Anne-Marie Kok
Engeland

Richard Paul Astley) (6 februari 1966) is een Britse zanger. Hij is bekend om zijn jeugdige (bijna kinderlijke) voorkomen maar zijn tegelijktijd enorm volwassen klinkende bariton stem.

Rick Astley is geboren in Warrington. Hij zong in een bandje toen hij ontdekt werd door de Britse producer Peter Waterman, die hem overhaalde om bij de studio van Stock, Aitken & Waterman te komen werken. Bij SAW werkte Rick Astley aanvankelijk als schoonmaker, maar tegelijkertijd werd hij klaargestoomd voor een carrière in de muziek.

Zijn eerste solosingle Never gonna give you up uit 1987 werd direct een nummer 1-hit in onder meer Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland. Onder de paraplu van Stock, Aitken & Waterman scoorde Rick Astley eind jaren '80 de ene wereldhit na de andere.

Rond 1990 brak Rick Astley met Stock, Aitken & Waterman. Hij scoorde in 1991 nog één grote hit met Cry for help. Sindsdien is niet veel meer van hem vernomen. Hij bleef zelf met opzet uit het spotlicht om tijd voor zichzelf en zijn familie te hebben.

In 2005 kwam er een album uit met de titel Portrait waarop hij veel evergreens uit het soulrepertoir vertolkt, waaronder "Vincent", "Nature Boy" en "Close To You".

In 2006 trekt hij zich op het laatste moment terug voor een optreden in de BBC-televisieserie Just the Two of Us, omdat zijn vriendin, Lene Bausager, een Oscarnominatie had ontvangen voor Best Live Action Short Film voor haar film "Cashback". Door de ceremonie zou hij anders voor een belangrijk deel van de opnames verstek moeten laten gaan. Volgens zijn website zou hij anno 2006 ook aan een album werken.

OUDE OPTREDENS VAN Rick Astley

 • 13 - 16   jun
 • 22 sep `18
 • 21 sep `18
 • 06 mei `17
 • 04 mei `17
 • 17 okt
 • 10 aug
 • 18 jul
 • 23 mei
 • 18 sep `10
Beijk alle oude (11) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Rick Astley

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Rick Astley. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Rick Astley

Beijk alle oude (11) oude optredens

FOTO'S VAN Rick Astley

Foto Rick Astley te Rick Astley - 06/05 - TivoliVredenburg Foto Rick Astley te Rick Astley - 06/05 - TivoliVredenburg Foto Rick Astley te Rick Astley -22/09 - TivoliVredenburg Foto Rick Astley te Rick Astley -22/09 - TivoliVredenburg Foto Rick Astley te Rick Astley - 06/05 - TivoliVredenburg Foto Rick Astley te Rick Astley -22/09 - TivoliVredenburg
 
Bekijk alle 37 foto's van Rick Astley

Rick Astley NIEUWS

video's Rick Astley

Video: Rick Astley was muziekindustrie zat

Rick Astley was muziekindustrie zat

Rick Astley is terug met het volledig zelfgeschreven album 50. De Britse zanger scoorde eind...

video's Rick Astley

Video: Rick Astley was muziekindustrie zat
videoRick Astleywasmuziekindust-rie zat

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: