Your Favorite Enemies

Amerika

Your Favorite Enemies begon toen zanger Alex Foster en gitarist Sef Lemelin de folk rock band ‘The Riddlers’ oprichten. Samen met zangeres Isabel Paradis en bassist Ben Lemelin tekenden ‘The Riddlers’ een contract bij een Amerikaans bedrijf gevestigd in Nashville. Ze tourden zowel in Canada als in de VS en brachten twee onafhankelijke albums uit. Na een kleine vijf jaar, hoe moeilijk het ook was om die beslissing te nemen na al het harde werk dat ze hadden gedaan om ‘The Riddlers’ te vestigen in de Amerikaanse folk scène, beslisten de leden van de band in de lente van 2003 om er een punt achter te zetten.

Na verscheidene maanden rust, schrijven en studio werk, kwam de band gekend als ‘The Riddlers’ begin 2004 terug, en samen met gitarist Jeff Beaulieu vormden ze een alternatieve rock band onder de naam ‘In This Life’. Hiermee brachten ze het album ‘Quiet Day For Sunshine Breathers’ uit.

2005 werd een heel belangrijk jaar in het leven van de ‘In This Life’ bandleden toen ze een telefoontje kregen van de meeste invloedrijke en gerespecteerde manager in Canada, Bob Luhtala. Na de komst van drummer Charles Allicy en het tekenen van een contract bij Luhtala management besliste de band in begin 2006 hun naam te veranderen in ‘Your Favorite Enemies’. Ze begonnen te werken aan hun eerste album ‘ Love Is A Promise Whispering Goodbye’ met producer Steve Thompson (Korn, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Jet) dat uitkomt in 2008.

OUDE OPTREDENS VAN Your Favorite Enemies

  • 03 okt `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Your Favorite Enemies

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Your Favorite Enemies. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Your Favorite Enemies Between Illness And Migration cover

Your Favorite Enemies - Between Illness And Migration

Your Favorite Enemies zal nog niet bij veel Nederlanders bekend zijn, maar in thuisland Canada is het gezelschap een...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: