The Apollo Project

  • Werfpop 2012
Nederland

De gebroerders Tieken genaamd Chris(gitaar) en Casper(bas) richtten samen met de Cypriotische maat van Casper genaamd Zyno(zang) een band op met verschillende namen die het vernoemen niet waardig zijn. Na een kortstondig avontuur met een vrouwelijke drummer(een wat?) was de band een tijdlang ritmeloos en gebruikte het de tijd om wat nummers op te nemen in de thuisstudio van Chris. Een zoektocht naar een ritmisch brein werd in gang gezet en Chris werd getipt door zijn voormalige band Kangeroo Dynasty. Drummer Thomas Wolvers werd gecontact door Chris en een eerste oefensessie werd gepland. Vanaf dit moment is het snel gegaan met deze kersverse Leidse band. Iedere vrijdagavond werd er gerepeteerd en in een tijdbestek van twee maanden zagen acht nummer het eerste levenslicht. Wat deze band in de begintijd zeer goed begreep is dat het zowel muzikaal als in de kroeg zeer goed moet klikken. Elke vrijdag na het repeteren ging men stoom af blazen in het plaatselijke Odessa, alwaar zij zich te goed deden aan alles wat maar verboden was. De nu al legendarische Tequila-shots en de ziekelijke drang van zanger Zyno om pitchers met alles en nog wat te halen heeft vele bandmembers een goede 25% van de nieren gekost. Tijdens deze banale gebeurtenissen vond de geboorte plaats van de naam die elke band zou willen hebben: The Apollo Project!!! We gaan de naam hier niet uitleggen, want daar is niet mogelijk in nuchter staat. Maar er is weldegelijk een zeer diepzinnige verklaring voor deze pakkende bandnaam.

Het is nu nog te pril om The Apollo Project gelijk in een hokje te gaan plaatsen hoewel de muzikaliteit zeer neigt naar een Indie-Rock band maar dan met meer dynamiek die past bij dit genre. Momenteel is The Apollo Project veel bezig met repeteren, maar het duidelijke doel is er: veel optreden!!! Vanaf september 2007 zullen er vele gigs gaan volgen en er is geen ziel in regio Leiden die ons niet gaat zien.

OUDE OPTREDENS VAN The Apollo Project

  • 07 - 08   jun
  • 01 dec
  • 01 dec `12
  • 02 nov `12
  • 08 jul
  • 20 dec `11
  • 04 mrt `10
  • 22 okt `09
  • 12 okt `07
  • 28 - 29   sep

KOMENDE OPTREDENS VAN The Apollo Project

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Apollo Project. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Apollo Project

FOTO'S VAN The Apollo Project

Foto The Apollo Project te Werfpop 2012 Foto The Apollo Project te Werfpop 2012 Foto The Apollo Project te Werfpop 2012 Foto The Apollo Project te Werfpop 2012 Foto The Apollo Project te Werfpop 2012
 
Bekijk alle 5 foto's van The Apollo Project

The Apollo Project NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: