Illapu

Chilli

Illapu is een van de belangrijkste muziekgroepen uit Chili en heeft een lange staat van dienst. Hun muziek kan het beste worden omschreven als Andes-stijl, een stijl die (net als de muziek van andere befaamde Chileense groepen als Inti-Illimani en Quilapayun) enorm is beïnvloed door het werk van Violeta Parra en Victor Jara.

Illapu is in 1971 opgericht en behoort vanaf het begin tot de populairste groepen van het land. Gedurende de dictatuur besloot de groep in Chili te blijven, waardoor deze groep in Chili een grotere populariteit geniet dan Inti-Illimani en Quilapayun. Hun lied "Candombe Para José" werd een ware nationale hymne.

In 1981, na terugkomst van een internationale tour, verbood de regering hen de toegang tot het land en dwong de groep tot 1988 in ballingschap te leven. Na hun terugkomst in Chili heeft de groep de draad moeiteloos opgepakt en heeft ze haar positie wederom bevestigd als een van de populairste groepen van Chili en Latijns-Amerika.

OUDE OPTREDENS VAN Illapu

  • 08 jun `12
  • 18 sep `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Illapu

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Illapu. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Illapu

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: