Model 500

Amerika

Juan Atkins was al een gevestigde naam als pionier in de electronische muziek met de groep Cybotron toen hij het Model 500 persona creëerde. Hij produceerde vervolgens een hele reeks hits op zijn eigen Metroplex label. Maar, niet tevreden met zijn succes als dj en producer, tilde hij Model 500 naar een hoger niveau door er een band met dezelfde naam van te maken. Hoewel Model 500 nooit veel getourd heeft buiten de VS, geeft de band in zijn huidige incarnatie de toeschouwers een show met zowel klassiekers als nieuw werk.

“Mad” Mike Banks van Underground Resistance was Atkins’ eerste keus als mede-bandlid en muzikaal regisseur. Banks zit muzikaal gezien op dezelfde lijn als Milton “DJ Skurge” Baldwin van UR’s Interstellar Fugitives. Het kwartet wordt compleet gemaakt door Mark Taylor, een producent/muzikant wiens succesvolle carriere in R&B, techno, hiphop en funk hem maakte tot de perfecte toevoeging aan de band. Als Model 500 debuteerden ze samen op het 2007 Detroit’s Electronic Music Festival en momenteel werken ze aan meerdere projecten die in de herfst uit zullen komen.

OUDE OPTREDENS VAN Model 500

  • 30 - 02   jul
  • 24 feb `12
  • 21 - 22   sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Model 500

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Model 500. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Model 500

Model 500 NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van