Cowboys & Aliens

Uit: Brugge - België

Wie denkt dat Belgie met groepen als Millionaire, .Calibre en Arid zijn voornaamste troeven op (heavy) rockgebied reeds heeft uitgespeeld moet dringend eens zijn oor te luister leggen bij het Brugse Cowboys & Aliens.
Deze 4-mans formatie werd opgericht door gitarist John Pollentier in 1996 en opereerde aanvankelijk in de alternatieve muziekhoek maar met de komst van bassist Kris Vandekerckhove in 1999 werd het muzikale roer omgeslagen. Voedingsbodem voor het nieuwe geluid werden de soms loodzware riffs van Black Sabbath aangevuld met een super swingende ritme sectie en de machtige stem van zanger Henk Vanhee. Deze nieuwe stijl (door de heren zelf “groove rock” gedoopt) paste de groep als de spreekwoordelijke handschoen en het duurde niet lang tot ze werden opgemerkt door het zopas opgerichte label “Buzzville”, die hen meteen tekende.
In 2000 verscheen hun eerste officiele full CD onder de titel “A Trip To The Stonehenge Colony”. De release van de plaat werd ondersteund met talrijke optredens in binnen- en buitenland en algauw stootte de band door naar de top van de Europese groove rock scene.
Een flink stuk van 2002 werd benut voor het schrijven van nieuwe nummers voor een opvolger. Die opvolger kreeg de naam “Love, Sex, Volume” en bevat 11 nummers die werden opgenomen in de bekende Hype Studios in Aalst. De man achter de knoppen was niemand minder dan La Muerte frontman(?) Dee-J, die ook al instond voor de productie van het eerste zilveren schijfje van C&A. De plaat werd “gemastered” in de Electric City studios te Brussel door Alan Ward, die in het verleden reeds werkte voor o.a. Black Sabbath en Spoiler.

In 2003 speelde Cowboys & Aliens meestal in Duitsland en Nederland. Drummer Peter Gaelens werd vervangen door Johan Vandesijpe.
De optredens beginnen nu weer te rollen en er staat zeker nieuw plaatwerk op de rol voor 2004, want er is voldoende nieuw songmateriaal.

OUDE OPTREDENS VAN Cowboys & Aliens

  • 31 mei `24
  • 11 mrt `23
  • 21 mei
  • 11 mrt
  • 13 - 15   aug
  • 03 nov `17
  • 06 mei
  • 24 sep `16
  • 13 sep
  • 16 mrt `13
Beijk alle oude (39) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Cowboys & Aliens

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Cowboys & Aliens. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Cowboys & Aliens

Beijk alle oude (39) oude optredens

Cowboys & Aliens NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: