Merel Hutten

Als singer/songwriter Merel Hutten (1979) het podium betreedt, dan grijpt ze meteen je aandacht met haar charmante verschijning. Als ze vervolgens begint te spelen en zingen bezorgt ze je kippenvel en raakt ze je ziel met haar heldere stem en rake pianospel. Ze laveert moeiteloos tussen nuchtere observaties, een vrolijke anekdote en verstilde momenten. Gezeten achter haar piano mengt ze invloeden uit de jazz, blues en klassiek tot een decor van geluid waarin ze haar verhalen laat afspelen

In 2005 stond zij voor het eerst op het podium. Al na haar derde optreden kreeg ze een cd-opname aangeboden door Schouwburg Amstelveen, wat resulteerde in haar goed ontvangen debuutalbum Wonderbra’s & Petticoats (2006). Optredens volgden in Nederland, België en Engeland. Merel was ondermeer te zien en te horen tijdens de Amsterdam Uitmarkt, in Paradiso en op Jazz & Sail Bergen. Ook stond ze in het voorprogramma van Ellen ten Damme. In december 2007 won Merel ‘Hou Je Kop Luisterpop’. In juni 2008 bereikte zij de finale van Mooie Noten (Vondelpark Openluchttheater).

Haar nieuwe album genaamd “Take a walk”. Op dit tweede album wordt ook flink uitgepakt met drums, strijkkwartet en blazers. “Ik wilde op dit album een stap verder gaan dan ik hiervoor heb gedaan. Bij veel van mijn nummers hoor ik in mijn hoofd al een heel arrangement. Het was geweldig om dat nu ook echt uit te werken,” aldus Merel.

Merels muziek roept herinneringen op aan singer-songwriters als Rufus Wainwright, Joni Mitchell, Kate Bush en Randy Newman. Haar teksten zijn direct en toch poëtisch. Merel zingt over haar kijk op de wereld, zichzelf en anderen, over dromen en desillusies, ouder worden en natuurlijk de liefde. “Take a walk” is een album over de schoonheid en de lelijkheid van de wereld.... met een knipoog.

OUDE OPTREDENS VAN Merel Hutten

  • 25 jun `09
  • 23 jun `09
  • 20 sep `08
  • 20 sep
  • 24 aug `08
  • 29 jun `08
  • 18 nov `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Merel Hutten

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Merel Hutten. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Merel Hutten

CD-RECENSIES

Merel Hutten Take a Walk cover

Merel Hutten - Take a Walk

Nu de Nederlandse singer-songwriters met jazz invloeden behoorlijk succesvol zijn was het niet lang meer wachten op een vrouwelijk equivalent. Nu is er dan ook Merel...