Jimmy Bowskill

Canada

Muzikale wonderkinderen zijn er genoeg. Maar het blijft toch tamelijk bijzonder als je als tiener al wereldfaam geniet als muzikant en inmiddels drie albums op je naam hebt. De Canadese zanger/gitarist/songwriter Jimmy Bowskill zit dan nog wel op de middelbare school, maar hij heeft zichzelf nu al bewezen als een van Canada's meest prominente muzikanten en zangers. Hij is geboren in Toronto op dezelfde dag als BB King, groeide op in Peterborough (Ontario) en kreeg de muziek van Led Zeppelin, The Beatles en Jimi Hendrix met de paplepel ingegoten. Hulde aan zijn opvoeders!

Op z'n tiende ging hij gitaar spelen en een snellere leerling is er zelden geweest! Waar zijn vriendjes uit hun dak gingen bij Nirvana en Radiohead, stortte Jimmy zich op de blues. ,,Eerlijke muziek, soulful en recht uit het hart'', vindt hij. Op z'n 12e al maakte hij z'n eerste album, geheel gevuld met covers en traditionals, en op z'n veertiende produceerde hij z'n tweede. Hierop is al wat meer van zijn eigen inbreng te herkennen en dat is helemaal het geval op z'n derde album dat gewoon zijn eigen naam draagt. Vooral hiermee verbaast de dan 17-jarige Bowskill iedereen, van The Allman Brothers Band oprichter Dickey Betts tot ZZ Top's Billy Gibbons en Canadese iconen als Colin James en de 'late' Jeff Healey.

Inmiddeld toert Jimmy Bowskill zo'n honderd dagen per jaar, met volle support van zijn leraren op school. En gelukkig maar, want op zaterdag 31 oktober 'doet' hij De Noot 'aan'. En het behoeft nauwelijks verdere aanbeveling om daar bij te zijn! Ondersteund door bassist Wayne Deader en drummer Dan Neill dompelt Jimmy Bowskill je onder in het doezelige Drifting haze, maakt hij je weer wakker met het dampende Far from reality, sleept hij je mee in een relaxte reggae (Black sea star), bezorgt je kippenvel met het akoestische Falling en trakteert je op de Peter Green-klassieker Rattlesnake shake.

OUDE OPTREDENS VAN Jimmy Bowskill

  • 28 apr
  • 15 feb `12
  • 20 mrt `11
  • 14 nov
  • 31 okt `09
  • 30 okt `09
  • 29 okt `09
  • 15 nov `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Jimmy Bowskill

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jimmy Bowskill. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Jimmy Bowskill

Live gezien door: