Klaske Oenema

Klaske Oenema is zangeres, beeldend kunstenaar en schrijver. Het meest bekend is zij van haar solo-optredens met overhead-projector waarvoor ze in 2006 de publieksprijs won tijdens de Eindexamenexpositie van de Rietveld Academie, en onder andere te zien was op Noorderslag en Crossing Border. Tegenwoordig treedt ze ook op met multi-instrumentalist Harm Wierda. Wierda is toetsenist en gitarist van Planet Orange en frontman van de progressieve gospelsoul band Harm’s Fork. Oenema en Wierda zijn samen muziek gaan maken toen hun liefdesrelatie strandde. Eind 2011 hebben zij hun eerste volledige cd uitgebracht, geheten Undecided Storm.
Oenema en Wierda onderzoeken hun vorm als duo al spelend. De eenvoud van het liedje van Oenema, haar minimalistische gitaarspel en warme stem, de veelal poëtische teksten, worden ondersteund maar her en der ook uit het lood getrokken door Harm Wierda, een vindingrijke toetsenist die binnen de grenzen van de liedjes van Oenema zijn vrijheid verkent. Wierda beheerst zijn geluid tot in de details en haalt uit zijn instrumenten wat erin zit. De muziek is soms voorzichtig zoekend, soms gepassioneerd, waarbij als in een gedicht de witruimte een belangrijke rol speelt. De muziek en de performance van Klaske Oenema schuren aan tegen een naïviteit die dusdanig schaamteloos wordt getoond dat deze alles behalve naïef is. Iets dat ook in haar schrijven en beeldend werk terugkomt. Zo speelt de blokfluit bijvoorbeeld een niet onbelangrijke rol op de nieuwe plaat. Hiermee is zij een andere en vernieuwende stem binnen de popmuziek.
De nieuwe cd is op 8 december 2011 in VERA Groningen gepresenteerd.

OUDE OPTREDENS VAN Klaske Oenema

  • 27 - 29   jul
  • 01 jul `12
  • 16 - 18   dec
  • 08 dec `11
  • 26 - 29   mei
  • 25 - 26   feb
  • 22 nov `08
  • 10 - 12   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Klaske Oenema

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Klaske Oenema. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Klaske Oenema

Live gezien door: