ARTIEST: Marc Broussard

Uit: CARENCRO, Louisiana - Amerika

Velen van ons zullen zich nog het indrukwekkende televisie debuut van Marc Broussard in het programma van Paul de Leeuw herinneren, toen hij het prachtige nummer 'Come In From The Cold' zong. Deze 27-jarige blanke zanger uit Louisiana maakte toen grote indruk met een 'zwart', diep emotioneel stemgeluid. Marc is de zoon van de in de Louisiana Hall Of Fame opgenomen gitarist Ted Broussard en kreeg de zogenaamde 'swamp soul' dus met de paplepel ingegoten. Hij debuteerde in 2002 met het album 'Momentary Setback' en in de recensies werd zijn gruizige, hese bariton vergeleken met die van sterren als Dr. John, Al Green en Ray Charles. In 2008 groef hij diep naar de zwarte wortels van zijn muziek op 'S.O.S.:Save Our Soul'. Een album waarop elf klassieke soulnummers uit de kluizen van de fameuze labels Stax en Motown staan.

Eind maart 2009 verscheen zijn nieuwe album Keep Coming Back, op 18 mei gevolgd door zijn nieuwe single -een duet met Sara Bareilles- 'Why Should She Wait'. Dat Marc Broussard live ook een sensatie mag heten, heeft hij tijdens het North Sea Jazz festival in Rotterdam wel bewezen.

OUDE OPTREDENS VAN Marc Broussard

Beijk alle oude (26) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Marc Broussard

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Marc Broussard. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Marc Broussard

Beijk alle oude (26) oude optredens

Marc Broussard NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: