Liger

Uit: Rotterdam - Nederland

Liger is ontstaan in de zomer van 2005 in Rotterdam.

Liger begon als trio en na een half jaartje aankloten werd het tijd voor een nieuwe drummer en een extra gitarist. Liger bestaat nu uit Frank (drums), Dennis (bas), Evert (gitaar) en Wouter (gitaar & vox). Met deze line-up begon Liger echt aan hun eigen stijl en geluid te werken.

2007 werd er veel geoefend en krijgt iedereen steeds meer zin om op te treden en in Juli hebben ze genoeg songs. Ondertussen hebben ze in allerlei zalen (o.a. Winston Kingdom, NL3, Exit), zonnige strandtenten en obscure huiskamerparty’s gespeeld.

Liger is muzikaal beïnvloed door zo’n beetje alles wat rockt, maar vooral door vroege jaren 90 indierock. Bands als Pavement, Dinosaur Jr, Sonic Youth, Slint en The Pixies hebben hun sporen achtergelaten.

Ze spelen graag hard gruizig en noisy maar verliezen de melodie nooit uit het oog. De muziek is gitaar georiënteerd met veel oog voor de dynamiek tussen hard en zacht. Liger is heel stoer maar ze moeten huilen als je over de kindjes in Afrika begint.

OUDE OPTREDENS VAN Liger

  • 23 aug `08
  • 21 mrt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Liger

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Liger. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Liger

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: