The Idan Raichel Project

Israel

Idan Raichel laat met zijn Idan Raichel Project verschillende culturele muzikale invloeden uit Israel en Ethiopië versmelten tot een verbroederend en verfrissend geheel. Deze fusion van electronica, traditionele Hebreeuwse teksten, Israelische pop en Ethiopische muziek is in Israel getuige de triple platinum van het album mateloos populair. Waar het eclectische plaatje muzikaal verrassend veelzijdig klinkt, zingt Raichel tekstueel heel consequent over verbroedering en respect voor culturele diversiteit. Deze mengeling van Ethiopische folk, Arabische dichtkunst, bijbelse psalmen, Jemenitische gezangen en Caribische ritmes uit zich in vlagen reggae, laidback dancehall, liefdesballades en zoete exotica. Een muzikaal bindmiddel die de hoop op een modern en multicultureel Israel met wederzijds respect voor culturele diversiteit levendig houdt.

De groep scoorde een aantal nummer 1 hits en een platina album in Israel. In november 2006 is het eerste album van The Idan Raichel ook internationaal uitgebracht op het gerenommeerde platenlabel Cumbancha. Sinds dan toert the Idan Raichel Project over de hele wereld en stond op verschillende WOMAD festivals, het Central Park Summerstage NY, The Sydney Opera House, De Queen Elizabeth Hall, Masala Festival en nog meer.

OUDE OPTREDENS VAN The Idan Raichel Project

  • 05 mrt `17
  • 21 feb `16
  • 10 sep `11
  • 12 mei `09
  • 18 - 20   sep
  • 22 mei `08

KOMENDE OPTREDENS VAN The Idan Raichel Project

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Idan Raichel Project. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Idan Raichel Project

The Idan Raichel Project NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: