Nuevo Sonido

Nederland

Nuevo Sonido is zoals de naam beloofd een band die een nieuwe sound brengt en nieuwe klanken creëert. De spil van Nuevo Sonido Sandy Polderman en Johnny Suitela kennen elkaar van de theater-dansgroep PIUM & The Men from UNCLE. Sinds oktober 2006 experimenteren Johnny en Sandy met een nieuw soort akoestische wereldmuziek waarin vooral Spaanse flamenco-invloeden zich mengen met elementen uit de Indische en Molukse cultuur.

De wereld- en flamencomuziek van Nuevo Sonido wordt compleet gemaakt met virtuoze gitaarpartijen en overgoten met melancholische, soms bijtende, Spaanstalige ‘con mucho sentido’ teksten die over meer gaan dan over bloemetjes en bijtjes… Sandy Poldermans verstaat met haar gloedvolle stem de kunst om met zang een verhaal te vertellen en Johnny Suitela ondersteunt deze zang met een tweede gitaarverhaal. Stem en instrument die beiden los van elkaar een ingredient vormen en het samen completeren tot een rijk gevulde warme exotische mix.

OUDE OPTREDENS VAN Nuevo Sonido

  • 17 jan
  • 27 - 28   jun
  • 30 mrt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Nuevo Sonido

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Nuevo Sonido. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Nuevo Sonido

Live gezien door: