Controverse Allstars

Uit: Amsterdam - Nederland

De Controverse Allstars zijn een vrij ongewoon collectief van DJ's en MC's/Toasters, gemeenschappelijk verbonden door hun liefde voor een genre dat de wereld gaat veroveren: Dancehall.
Hedendaagse dancehall is Jamaica's antwoord op hiphop, rijkelijk vanuit de reggae puttend. Daarnaast wordt er uit alle denkbare hoeken wild op los gesampled. Dancehall is groot in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italie etc. Nederland lijkt wat trager te reageren, maar gaat ongelooflijk voor de bijl, let maar op.
De afgelopen 5 jaar heeft de Controverse Kru van zich laten horen op allerlei manieren, waarvan de bekendste de Soundclash was, een wekelijkse avond op donderdag, eerst in de Melkweg, later in Mazzo.
Daarbuiten hebben we gestaan op Lowlands, Dance Valley, Drum Rhythm, Amsterdam Roots Festival, Two77 Splash, noem het maar.
Onvermoeibare Ambassadors of Dancehall zijn het. Ze hebben ons best gedaan om onze muziek bij een groter publiek bekend te maken, en dat heeft z'n vruchten afgeworpen. We spreken 2003: In artikels in o.a. de Oor, Nieuwe Revu en Elsevier is dancehall hip verklaard. Sean Paul is aan een zegetocht bezig, en ze hebben een Soundclash in Paramaribo, Suriname opgezet. Check it out!
Controverse is meer dan alleen plaatjes draaien; de MC's rappen over instrumentals en houden het publiek bij de les. En dan is er nog de Family, een ongedefinieerd aantal mensen die De Allstars steunen en door hen daadwerkelijk als familie wordt beschouwd. Ook sommige van de Allstar DJ & MC collega's "in het veld" vallen daaronder.
Controverse All Stars bestaan uit:
Killahman, Fraggaboom, S pon Ches (DJ's), Otty Ranking en Mega D (MC's). Mommabadje is hun moeder-manager.
Arawak zit in Paramaribo om daar de zaak draaiende te houden.

OUDE OPTREDENS VAN Controverse Allstars

  • 06 jul
  • 18 mei
  • 05 mei
  • 13 - 19   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Controverse Allstars

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Controverse Allstars. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Controverse Allstars