ARTIEST: Symphonity

Tsjechië

Powermetal bands uit Tsjechië. Sterk beïnvloed door Rhapsody Of Fire en Sonata Arctica. Opgericht in 1994 door gitarist Libor Krivak en drummer Tomas Suchacek onder de naam Otter, wat later wordt veranderd in Nemesis. De band brengt in 2003 als debuut Goddess of Revenge uit.
Na het vertrek van Suchacek en zanger Vilem Majtner wordt een doorstart gemaakt. De naam wordt veranderd in Symphonity. Lid van het eerst uur Libor Kravik gaat dan verder met zanger Olaf Hayer, die op de solo albums van Luca Turilli zingt. Verder in de band Ivor Hofmann (keyboards), Tomas Celechovsky (bass) en drummer Martin Skaroupski. In deze bezetting wordt in augustus 2008 het album Voice From The Silence uitgebracht.

KOMENDE OPTREDENS VAN Symphonity

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Symphonity. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Symphonity King Of Persia cover

Symphonity - King Of Persia

Ondergetekende was Symphonity al lang vergeten totdat King Of Persia op de deurmat belandde. Even graven in het geheugen bracht aan het licht dat uw recensent in 2008...

Symphonity Voice from the Silence cover

Symphonity - Voice from the Silence

Powermetal bands schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond en ook de grond in Tsjechië blijkt een vruchtbare voedingsbodem. Symphonity komt uit het voormalige...