Bun B

Amerika

Net op het moment dat Bun B samen met Pimp C met zijn Southern hiphop act UGK op doorbreken stond, overleed de andere helft van het duo op tragische wijze. Ondanks dit enorme verlies heeft Bun B toch nog de kracht weten te vinden om met een enorm sterk album op de props te komen. ‘II Trill’, de in 2008 verschenen opvolger van zijn debuut ‘Trill’ barst van de bouncende dirty Southern hiphop, waar Bun B op zijn eigen karakteristieke wijze zijn deels gangster, deels maatschappelijk bevlogen teksten overheen raspt. Onder andere Rick Ross, Chamillionaire, Lil Wayne, Lupe Fiasco, Young Buck en Mya komen hun laatste respect betuigen voor Pimp C, die zelf overigens op ‘Underground Thang’ nog even tot leven wordt gewekt.

Bernard “Bun B” Freeman en Chad “Pimp C” Butler richtten UGK eind jaren 80 op en werden al snel door Jive-records opgepikt. Met hun debuut ‘Hard To Swallow’ werd een van de eerste bestselling Southern rapalbums afgeleverd. Nadat UGK gastbijdrages had geleverd aan Jay Z’s ‘Big Pimpin’ en ‘Sippin’ Up Some Syrup’ van Three 6 Mafia en ze in 2007 met de ‘comebackplaat’ ‘Underground Kingz’ behoorlijk veel indruk hadden gemaakt, leek niks een definitieve doorbraak meer in de weg te staan. Helaas werd een combinatie van medicatie en zijn ziekte ‘sleep apnea’ Pimp C fataal en stierf met hem UGK een zachte dood.
Bun B laat op zijn tweede soloalbum tekstueel blijken dat dit verlies hem niet in de koude kleren is gaan zitten, maar muzikaal gezien lijkt hij er alleen maar door gesterkt. De beats dreunen als vanouds in de rondte, zijn rauwe stem gromt er lustig op los en de gasten die even langs komen wippen behoren zeker niet tot de minste. Op de plaat is geen misplaatste seconde te vinden en lijkt Bun B de ultieme ode aan zijn oude homie gegeven te hebben.

OUDE OPTREDENS VAN Bun B

  • 05 okt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Bun B

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bun B. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.