The Gypsy Queens and Kings

Roemenië

Negentien Roma muzikanten en dansers op het podium afkomstig uit tenminste vier verschillende landen, betoveren het publiek met hun fantastische vocalen en virtuoze muzikale spel. Van duizelingwekkende ritmes in de hoogste versnelling tot enkele hartverscheurende ballades en er weer op volle snelheid met feestnummers die nauwelijks zijn bij te benen: dat is de nu al legendarische Gypsy Queens and Kings tour! Voor de opnames van hun vijfde cd ‘Queens and Kings’ (2007) reisde de Roemeense brassband Fanfare Ciocarlia dwars door Europa om met vele gastmuzikanten een uitzinnige ode aan de zigeunermuziek te brengen. Zo speelde de groep met de gitanes van het Franse Kaloome, met de Macedonische koningin van de zigeunermuziek Esma Redzepova en de Bulgaarse zanger Jony Iliev. “Een fantastisch album. De opruiende speedbrass van Ciocarlia mixt geweldig met de flamenco van Kaloome”, schreef Dagblad van het Noorden. De plaat eindigde in vele jaarlijstjes van de toonaangevende muziekpers, waaronder Mojo, fRoots en Songlines, op de eerste plaats. Een tournee kon gelukkig niet uitblijven. Dit is het meest ongehoorde zigeunerfeest dat de laatste jaren in De Oosterpoort plaatsvond. “...het is overal hetzelfde: Waar de Roemeense brassband hun wangen ook leegblaast, het lukt niemand om stil te blijven staan – zelfs niet bij de meest onderkoelde toeschouwer...” (Stern)

featuring: Esma Redzepova (MK), Fanfare Ciocarlia (RO), Jony Iliev (BG), Florentina Sandu (RO), Antoine "Tato" Garcia, José Montealegre & Christ Mailhe (F), Aurelia & Tantzica (RO)

OUDE OPTREDENS VAN The Gypsy Queens and Kings

  • 13 feb `11
  • 12 feb `11
  • 10 feb `11
  • 27 nov `08
  • 26 nov `08

KOMENDE OPTREDENS VAN The Gypsy Queens and Kings

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Gypsy Queens and Kings. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Gypsy Queens and Kings

The Gypsy Queens and Kings NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van