Knijn

Nederland

De zesmansformatie KNIJN is in 1980 ontstaan als straatband en intussen uitgegroeid tot een volwassen en graag geziene folkgroep op festivals, in café’s, culturele centra en kleinere theaters. Opvallend in hun optredens is het instrumentarium dat KNIJN hanteert: naast dwarsfluit, thinwistle, banjo, gitaar, mandoline, viool, accordeon, trekzak en bodrahn … ook de in eigen beheer gebouwde instrumenten Van Bezeij-Onestep-Piano-Percusdrum en de Open-Oor-Contra-Contrabas. Fotos van deze instrumenten zijn op de site van Knijn te zien. Hun muziek is duidelijk Iers te noemen. De theatrale presentatie en hoge mate aan samenspel met het publiek geeft de muziek van KNIJN een extra dimensie en leidt niet zelden tot vermakelijk taferelen onder het publiek.

KNIJN wordt gevormd door violiste Miriam Kavana (werkte en tourde met The Pogues, Terry Woods en uileann pipe maestro Paddy Keenan en met later - alweer- Shane MacGowan & Popes), Marjolein L’Herminez (trekzak), Gerard Wortel (bodhran en bovengenoemde vreemde instrumenten), gitarist en bassist Hans van Hees, broer Louis van Hees (gitaar, bas en mandoline) en de Engelse folkzanger-gitarist-banjospeler John Cameron-Webb.

OUDE OPTREDENS VAN Knijn

  • 13 mrt
  • 13 dec `09
  • 04 jul
  • 04 jul
  • 14 dec `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Knijn

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Knijn. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Knijn

Live gezien door: