Hundred Year Flood

Uit: Santa Fe, New Mexico - Amerika

Uit de wildernis van Santa Fe, New Mexico tussen schurend zand, indianen ruïnes en de hallucinerende peyote cactussen borrelde deze plaat op in de studio’s van Frogville. Dezelfde studio waar ook de laatste twee albums van Boris McCutcheon zijn opgenomen. Hundred Year Flood tapt echter uit een iets ander muzikaal vaatje dan woestijnrat Boris. Denk aan een rauwe muzikale cocktail van Fleetwood Mac’s Rumours, Walkabouts, een snufje Cowboy Junkies en een echo van Jefferson Airplane. Kortom zeg maar Southern Fried Roots-Rock die varieert van prachtige folkrock ballades met vocale harmonieën tot gejaagde donkere woestijn rock & roll. De band bestaat uit de twee broers Bill (zang en vanalles)& Jim Palmer (drums) en hun echtgenotes Felecia Ford (zang, diverse toetsen) en Kendra Lauman (bass). Bill Palmer, Multi-instrumentalist en huisproducer van Frogville studio’s schreef bijna alle nummers op deze broeierige plaat. Ondanks het feit dat Poison afkomstig is uit het hoge en droge woestijnklimaat in New Mexico klinkt hij ook prima in onze lage natte landen bij kaarslicht, open haard of centrale verwarming. Sterker nog het is fijn thuis komen met Poison na de gure korte dagen ben je klaar voor warme lange nachten. De wind die om je huis giert klinkt ten slotte bijna het zelfde als de huilende Coyotes in de nacht. Behalve dit viertal zijn er ook nog gastbijdragen van Taj Mahal (mondharmonica op Hell Or High Water), Shannon McNally, (zang op Neck Of The Woods), Kevin Zoernig op Wurlitzer. Het album werd (mede) geproduceerd door Andy Kravitz (producer van o.a. Joan Osborne, Juliana Hatfield, Taj Mahal en Los Lobos Desperado soundtrack).

OUDE OPTREDENS VAN Hundred Year Flood

  • 07 mei `09
  • 06 mei `09
  • 02 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Hundred Year Flood

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Hundred Year Flood. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Hundred Year Flood

Hundred Year Flood NIEUWS

CD-RECENSIES

Hundred Year Flood Poison cover

Hundred Year Flood - Poison

De Amerikaanse band A Hundred Year Flood heeft het principe van een sfeer zetten erg goed begrepen. Al vanaf de eerste noten, waarbij een mondharmonica de stemmige...